5 4 3 2 1

Idag vart det jag som var sen, maken fick sitta och vänta på mig. Det här inte till vanligheten i vår familj om vi ska ut och campa. När maken kom ut i stora rummet så var han förundrad över att jag inte varit och väckt honom. Men jag har hittat en ny bok. Kanske är det en gammal nyhet för vissa men för mig är den ny. Boken handlar om 5 4 3 2 1 metoden. Nu har jag inte problem med att gå upp ur sängen eller något sånt men teorin gör mig nyfiken. Nyfiken är jag till min natur så nu är jag helt insnöad på just 5 4 3 2 1. Det handlar om att börja göra all de där sakerna som vi bara har en första tanke i. Det handlar om de där 5 sekunderna efter första tanken som gör att vi inte gör. Istället för att tänka alla de där tankarna som hindrar oss till att göra den där första tanken hindrar vi när vi räknar neråt och istället gör. Gör utan att lura oss och simma runt bland känslorna som visar oss obehag. Jo, som sagt insnöad mitt i sommaren i 5 4 3 2 1 är jag.

Men nu är vi i alla fall på väg igen no thanks to me. Utan mera till maken. Fast just nu är vi på väg hem igen. Maken glömde kameran. Något som inte går för sig om man är min make. Fast tydligen handlar det mera om mig än om maken. För det var mitt tjat om att vända och åka hem och hämta den som gjorde att vi igen är på väg hem igen. Idag blir det en tur till havet. Idag ska vi till en ny ställplats ute på Orust. Ny plats som inte är makens Jaktmarker, han jobbar på Orust men inte just där dit vi ska.

Maken hittade något ute vid Ellös som vi ska prova. Planen ändrad på bara några timmar. För vi hade ju tänkt oss något annat igår morse. Nu är det istället Ellös som ska provas. På vägen dit ska vi köpa lite Lax, för idag blir det Fisksoppa i vår Omnia. Buster packade vi igår bara det där lilla sista som vi packade in i dag. Det är då man glömmer de viktigaste dvs Makens kamera.

Solen är på himlen, himlen är blå och vacker. Nu kör vi. Lämnar info om platsen när vi varit där. Ha en härligt fin dag.

Lev idag just nu. Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu, gäller det är just nu du kan påverka. 5 4 3 2 1 Nu kör vi.

Carina Ikonen Nilsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s