Jag gillar Idén som Strömsund har.

Vi är på väg till Gäddede just nu. Mycket skog och mycket vatten är det, det är är de stora fiskarna bor. Vaknade vi 6 i morse. Redan vid 8 hade vi tömt gråvatten, fyllt på med friskt vatten och tömt toan. Tagit ett tag med dammsugaren och diskat. Idag tänker vi vänta in hungern. Tänker stanna på vägen till fjälls för att värma bröd och äta frukost. Husbil, asså husbil. Hur gjorde vi innan? Då när vi hade husvagn var själva resan inte så kul som det är nu när vi bor i bilen. Då var målet målet. Nu känns det mera som det är delmålen som är själva målen. Det regnar just nu så ännu ska vi inte kasta spöna i vattnet. Det får vänta tills solen visar sig även om fisken biter bättre nu än i solen. Jag tänkte skriva om vilken satsning som Strömsund har gjort för att barn lär sig simma. Campingen vi va på ligger precis bredvid ett stort område med tre poolen. En femtio meters bassäng och två barn pooler.

Det ingår i den kommunala verksamheten både campingen och badandet. Poolerna är gratis vem som helst kan gå dit utan att det kostar en krona. Under tiden vi va där såg jag minst tre utländska unga killar som jobbade vid poolen. En som grejjade i poolområdet. Två stycken som jobbade i grillen som låg på området. Två unga tjejer som jobbade i receptionen.

Campingen va billig, 280 med el. Campingen drevs för att hålla poolområdet gratis för Strömsunds borna. Jag gillar idén. Gillar solidariteten i denna tanke. Alla ska ha råd att lära sig simma. Alla ska kunna utnyttja poolerna om de vill. Det ska inte vara beroende på om du har pengar eller inte.

Alla har det inte lika bra ställt det finns dom som behöver räkna kronorna. Så ska vi till fjället igen, vilket jag inser att vi kommer att komma till igen. Då ska jag självklart ge mitt bidrag genom att sova på deras camping. Så att poolerna ska fortsätta vara gratis. För är det något jag gillar så är det att simma. Tycker det är viktigt att alla lär sig simma. Det är en livsnödvändig kunskap. Nu behöver kanske inte alla vara lika bra på att simma som jag är men det är en viktigt kunskap. Jag kan simma hur långt som helst, det gäller att flyta med vattnet och koppla av så klarar man simma hur långt som helst.

Lev idag just nu, Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först imorgon.

Carina Ikonen Nilsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s