Vår tur till Gävle.

Nu har vi landat på Skutkärr och installerat oss på den fina Campingen där.  Jo denna gången hade vi tur  vi fick en plats. Den turen hade vi inte förra året utan då fick vi åka vidare och hittade till det lilla Harmånger.  Här är lika vackert nu som då för fyra år sedan. Vackert är bara förnamnet.  Igår vart vi inne i Gävle kollade stan.  Dessutom hade jag fått ett sms på telefonen om att jag som kund på Lindex hade  halva priset på rean. Oj oj oj  rena paradiset för någon som mig 🙂 och kläder hittade jag.  Billigt blev det.  Sånt behövs ju nu när vi är ute och åker,  Och bara får den vanliga lönen utan krusiduller på,när det är den tiden.

Inne i Gävle träffade jag på en kvinna som vart hitflyttad från  Göteborg.  Vi hade upptäckt samma sak en kille som vart lite berusad på annat än  sprit stod och kissade.  Jag sa till henne att det måste vara den  genomgående röda tråden i Gävle. Då vi  såg samma sak förra gången vi vart i staden.  Hon berättade då att stan är full av missbrukare, Men  även att de har en konstig attityd här uppe.  Hon flyttade hit för fyra år sedan och sedan dess hade hon upplevt att hon vart lite konstig.  Hon kommer från GBG och är man där ifrån så kan man det där med smalltalk. Man  pratar med okände bara så där. Det gör man tydligen inte här uppe utan  skulle de ske så blir du betraktad som konstig. Flytta aldrig hit sa hon, Du kommer att känna dig som ett djur i bur. Du är den första som liksom gör som jag bara börjar prata så härligt Göteborgskt.  Nej jag berättade inte att jag nu anser mig som Färgelanda bo.  Fast kanske går inte den där Göteborgaren i mig bort för alltid. Kanske är det så att är du gbgare så är du tonen går kanske aldrig bort.

Jag minns när jag flyttade från gbg hur främmande jag kände mig bland de där Färgelanda borna, Så egen och konstig. Det var ju liksom ingen som hälsade började prata så som jag. Kanske är jag fortfarande den där gbgaren som liksom pratar med den jag ser.

Ojdå här skulle jag skrivit om Campingen men det blev ett helt annat inlägg.  Idag har jag tänkt mig jaga solens strålar, de har ju varit så förgjordat  få sådana den här semestern.  Appen har lovat sol idag  Och här uppe vid det vackraste av hav är det nog ännu skönare att ligga vid stranden och lapa sol.

En ny härlig dag, Är mitt i semestern och livet är enkelt ock vackert.

Lev idag just nu, igår är ett minne och morgondagen inte här just nu lever vi i, Här andas vi.

ta hand om din dag och dig.

Carina Ikonen Nilsson

Carina Ikonen Nilsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s